A babakocsi kiválasztása alaposan átgondolt döntés legyen

babakocsi és baba

A babakocsi kiválasztásában nem elég, ha csak megnézzük a kinézetet, és rábólintunk, hogy ez tetszik. Hiába a csinos dizájn, vagy találtuk meg a hozzánk illő színeket és külalakot, ha nem illeszkedik az adott babakocsi típus életvitelünkhöz és körülményeinkhez, akkor nem fog sok örömöt jelenteni önmagában a megjelenése.

Először azt kell magunknak megválaszolnunk, hogy milyen kategórián belül kell elkezdenünk a keresést. Ugyanis annyi babakocsi, ahány csillag az égen… Ezért találomra nem fog menni a jó döntés. Illetve az sem jó ötlet, ha önmagában az nyer meg minket egy babakocsinak, hogy le van árazva, szenzációs akció tárul a szemünk elé. Végig kell gondolni, hogy ilyenkor minimum (!) 3 évre szóló döntést hozunk.

Hiszen, ha később testvér is születik a családba, akkor még számára is jó lehet az elsőnek vásárolt termék, nem feltétlen kell minden érkező gyerkőc számára új babakocsit vásárolni. Ez nem is gazdaságos megoldás, a szülők sem szokták szeretni, ezért inkább érdemes alaposan átgondolt döntéseket hozni az első gyermek születésekor. Ezért ilyenkor arra is figyeljünk, hogy, amennyiben mindenképp szeretnénk bebiztosítani, hogy ne kelljen újat vásárolni a második gyermeknek, akkor az első termék ne legyen túlzottan lányos vagy fiús kinézetű, hanem unisex típus, ami akár lány, akár fiú számára is tökéletesen alkalmas.

Érdemes kerülni az erős rózsaszínt, narancssárgát, vagy például dínós, krokodilos vagy autós mintázatút. Ilyenkor a pasztellszínek, vagy a szürke, fekete, bézs, sötétkék színek lehetnek a tökéletes alternatívák mind a két nem számára, több év távlatából nézve is. A mamilla.hu oldalán rendkívüli választék áll a rendelkezésünkre, és az eligazodásunkat is segítik akár személyesen, a boltban járva, akár email-en vagy telefonon.