Szingapúrt megdöbbentette a 13 éves fiú meggyilkolása egy iskolában

Szingapur iskola

Egy 16 éves szingapúri iskolás fiút vádoltak diáktársuk meggyilkolásával, az országot sokkoló ügyben. A középiskolába hétfőn behívott rendőrök egy fürdőszobában találtak egy 13 éves fiú holttestét. Egy baltát foglaltak le bizonyítékként.

Az első vizsgálatok során kiderült, hogy a két fiú nem ismeri egymást. Az iskolákban előforduló rendkívüli erőszak ritka a világon egyik legalacsonyabb bűnözéssel rendelkező Szingapúrban.

Az esemény során a rangos River Valley High School rövid időre bezárkózott. A tantermekben tartott diákok pánikba esett üzeneteket küldtek barátaiknak és szüleiknek, egyesek szerint egy fejszével hadonászó embert láttak a hírek szerint.Végül a vádlott letartóztatása után szabadon engedték őket.

A keddi bírósági tárgyaláson a 16 éves fiatalembert gyilkossággal vádolták, amely Szingapúrban halálbüntetést vonhat maga után. Mivel azonban 18 éven aluli lehetséges, hogy életfogytig tartó börtönbüntetést fog helyette kapni.

Az ügyészek azt kérték a bírótól, hogy a tinédzsert helyezzék előzetesbe pszichiátriai vizsgálat céljából. Azt mondták a bíróságon, hogy korábban beteg volt egy elmezavarokkal foglalkozó intézményben, miután 2019-ben megpróbálta megölni magát.

K Shanmugam szingapúri törvény- és belügyminiszter később azt mondta, hogy az előzetes vizsgálatok szerint a vádlott online vásárolta meg a baltát.

“Mindannyian szomorkodunk a megölt fiú szüleivel. Nehéz még leírni is bánatuk valódi mértékét” – tette hozzá.

A szingapúri törvények szerint az áldozatot és a gyanúsítottat sem lehet megnevezni, mivel 18 év alattiak. Chan Chun Sing, az ország oktatási minisztere elmondta, hogy minisztériuma szorosan együttműködik a rendőrséggel a nyomozás során, és az ország hallgatóihoz is szólt, mondván: “Soha nem vagytok egyedül, és mi mindig készek leszünk segíteni.”

Az eset intenzív online vitákat váltott ki a szingapúriak körében az iskolai biztonságról és a hallgatók mentális egészségéről. Néhányan felvetették azt az aggasztó kérdést is, hogy a vádlott hogyan tudta megvásárolni a fejszét.