Étkező garnitúra – modern vagy klasszikus az igazi választás?

étkező garnitúra

Minden háznak ékessége egy szépen berendezett konyha a színben és stílusban is hozzáillő étkező garnitúrával. Mindegyikünk otthona más és más, hiszen személyiségünk, családi helyzetünk és ízlésünk is eltér egymástól.

Az étkező garnitúra kiválasztásánál éppen ezért ezeket, s még néhány fontos szempontot is szem előtt kell tartanunk, ha valóban jó döntést szeretnénk hozni. Ilyen például a székek és az asztal anyagának megválasztása. A választékban leginkább fából készült étkezőkkel találkozhatunk, ami rendkívül jól illik a klasszikus konyhabútorokhoz, de a minimalista design jegyében egyre jobban elfogadott a műanyag, vagy a modern stílust képviselő króm-üveg változat is.

Ha már a stílust sikerült kiválasztanunk, a méret a következő, amiben döntenünk kell. Ha egyedül élünk egy garzonlakásban, értelemszerűen elég kétszemélyes étkező garnitúrát választanunk, egy kisebb asztal és két szék társaságában, hogyha vendég jön, azért legyen hol hellyel kínálnunk. A házasságot követően a döntés már nehezebb. Elég a kisebb, vagy már gondolkozzunk a tervezett gyerekek létszámával is? A praktikus gondolkodás a nagyobb étkező garnitúra mellett voksol, hiszen ez egy hosszú távú befektetés, a kérdés, hogy van-e hozzá elég helyünk, illetve meg tudjuk-e finanszírozni? Ha mindkettőre igen a válasz, akkor már csak rajtunk múlik, hogy négy, hat, nyolc vagy esetleg ennél is nagyobb étkező garnitúra mellett tesszük le a voksunkat.