Milyen tárhely bővítési lehetőség a szerver bérlés?

szerver bérlés

Amikor tárhelyet szeretnénk bővíteni, akkor számos lehetőségünk lesz: a legkisebb talán az, amikor a Google Drive tárhelyünket bővítjük ki valamivel, tehát amikor egy 100 GB-ra emeljük a 15 GB-s tárhelyünket. A tárhely bérlés csúcsa, vagy inkább a tetőpontja az, amikor egy teljes szerver bérlési szolgáltatást vesz az ember igénybe, ilyenkor egy teljes fizikai számítógép tárhelyét béreljük ki.

A kérdés leginkább az, hogy valóban szükségünk van -e egy teljes fizikai szerver kibérlésére? Érdemes körbenézni a Tárhely.eu oldalán, ahol rengeteg információt találhatunk tárhely, illetve szerver bérlés témában. A szervert akkor szokás kibérelni, amikor mondjuk egy teljes webshop forgalma zajlik az oldalon, mert ilyenkor szükséges, hogy az emberek zökkenőmentesen, hosszú várakozások nélkül tudjanak eljutni a böngészéstől a check out-ig. Ennek a működése sok dologtól függ, de részben a szerver sebessége a felelős érte.

De a szerver bérlésnek az is lehet a kiindító oka, hogy valaki a filmiparban dolgozik, vizuális tartalmakat gyárt tonnaszámra és ezért kell neki hatalmas tárhelykapacitás. A szerver bérlés ebben az esetben pótolja azon hiányosságunkat, hogy nincs a tarsolyunkban egy nagykapacitású gép, melyen futtatni lehetne egy webshopot, vagy amin gond nélkül lehetne nagyon nagyméretű, nagyon nagyfelbontású, jóminőségű videóanyagokat és képanyagokat tárolni.

A szerver bérlés tehát az extra igényeket elégíti ki, a hétköznapi embernek nincs szüksége rá. Van azonban kisebb tárhely csomagokra, melyeket rugalmasan bővíthet szükség esetén.