Létezik olyan, hogy eladó vállalkozás? És van, aki meg is veszi?

eladó vállalkozás, terem

Természetesen nem kis magánvállalkozókból kell kiindulni akkor, amikor az eladó vállalkozás fogalma felmerül – hiszen ezeket nem is lehetne továbbadni senki másnak. 

De egy nagyobb cég esetében előfordulhat olyan, hogy valamilyen oknál fogva eladó vállalkozássá válik valakinek a cége, az élete munkája. A feleslegessé, eladóvá vált vagy épp kényszerből eladásra szánt cégek esetében sokan gondban vannak, mert inkább elterjedt és a beszédtéma, hogy valaki létrehoz egy céget, ennek sikeres megoldásairól sok sok információt találhatunk az interneten, szakkönyvekben, különféle fórumokon, napjainkban sok ember vállalkozik, divat lett a start up alapítás. Az eladó vállalkozás fogalma jóval ritkábban fordul elő a közbeszédben. Mégis egy létező jelenségről beszélünk, még ha nem is olyan nagyon szokványos dolog ez, van, hogy az eladó vállalkozásától nem tudja valaki, hogy miképp szabaduljon meg. Ilyenkor érdemes felkeresni egy olyan cégcsoportot, mint amilyen a Céghmester is.

 

Vannak olyan könyvelőirodák, céges szolgáltatásokat nyújtó cégcsoportok, mint amilyen a Céghmester is, ők tudnak olyan felületeket biztosítani, ahol el tudjuk adni a cégeket, illetve ezeken a platformokon van kereslet is rájuk, hiszen vásárolni céget ugyanolyan nehézkesnek tűnik elsőre, mint eladni egyet.

Na de milyen oka lehet annak, ha valaki úgy dönt, hogy el akarja adni a cégét? Egy eladó vállalkozás hátterében lehet mondjuk az is, hogy öröklésre kellett volna, hogy sor kerüljön egy haláleset miatt, csakhogy éppen nem volt alkalom természetes öröklődéshez. Ilyenkor a cég felvásárolhatóvá válik. Olyan is történhet, hogy a cég finanszírozására nincs megfelelő kerete az alapítóinak.