Az építőkocka sokszínűsége

betűs építőkocka

Az építőkocka az egyik legjobb és legegyszerűbb fejlesztőjáték a piacon. Könnyen hozzáférhető, és ezernyi kivitelének köszönhetően mindenki megtalálja gyermeke számára az ízlésének és pénztárcájának leginkább megfelelőt. Az építőkockák esetében nincs szükség mindenféle írott játékszabály betartására, már a néhány hónapos babák számára is teljesen magától értetődő, mit „kell” vele csinálni.

A babák elmélyülten próbálják pici ujjaik közé csippenteni, és egymásra rakosgatni az egyes elemeket, viszont az elkészült torony látványánál már csak annak leborítása okoz nekik nagyobb örömet. A leboruló építőkocka tornyokat a babák óriási kacajjal díjazzák, alig várják, hogy újra és újra átélhessék ezt a „csodát”.

Nagyszerű eszköz ez a színek és formák elsajátításához is, egy néhány elemből álló sorminta kirakásával, és a szín vagy forma ismételt mondogatásával az új információk könnyen rögzülnek, sikerélményt nyújtva az apróságoknak, akik a szülővel együtt tapsolják meg saját magukat az elvégzett feladatot követően.

Az építőkockáknak több típusát ismerjük. A legáltalánosabb a fa építőkocka, ami sík felületeivel tetszőleges alakzatban építhető egymásra. Aztán a legkisebbek számára készülnek a nagy méretű, színes, műanyag, egymásba dugható építőelemek, ezt követik a Lego Duplo szintén színes és műanyag, de már jóval kisebb méretű építőjátékai a totyogó korosztály számára. A márka ezernyi témában kínálja kockáit a kicsiknek, melyek között speciális, akár állat vagy ember formájú elemek/figurák is megtalálhatók.